images

09 Jul 2017

Noutati la openul principal

Pentru cei ce nu au fost la curent cu anunturile noastre pana acum, putem sa le spunem ca editia din acest an a festivalului aradean vine, pe langa noutatea noului open U1600, si cu noutati in turneul principal. Mai intai, deisgur ceea se vede inca din start - doar o singura runda dubla la editia din 2017, un turneu mai profesionist pentru jucatorii care se respecta!

Apoi, premii marite, substantial la primele locuri in clasamentul general, la unele categorii speciale precum si cu introducerea unor premii suplimentare pentru noi categorii elo!

Jucatorii amatori vor fi bucurosi sa auda ca am renuntat la tragerea accelerata si astfel vor avea sanse mari sa joace (cel putin in primele runde) cu jucatori titrati. Am constatat ca ratiunea pentru care am initiat demersul cu tragerea accelerata (de a facilita obtinerea de norme internationale mai usor printr-un traseu pentru jucatorii aspiranti cu jucatori cu elo mai mare care sa ridice media elo a adversarilor) nu a functionat cum ne-am fi asteptat astfel ca preferam varianta clasica. multi jucatori amatori isi doresc o partida cu adversari de clasa!

Apoi, o alta schimbare se va observa la criteriile de departajare unde din nou am revenit la o idee mai veche, ordinea criteriilor fiind trasa la sorti dupa ultima runda de favoritul principal.

Si, nu in ultimul rand, desi am pastrat facilitatea de a va putea lua runde libere pentru care sa primiti jumatate de punct (bye de 1/2), acest lucru nu va fi permis jucatorilor invitati GM si IM